Vuoden 2023 tapahtumia

Kerhotapahtumia keväällä 2023

Tiistaikerhossa on tänä keväänä ollut monenlaista tekemistä ja useita vieraita, mm. on kuultu hyvinvointialueesta, kansanedustajan työstä, kivun hoidosta, muistiasioista, sähkötuista.
Kuvat: T.Penttinen

Pilkkikisat 14.3.2023 Kirvessaari

Olin sateinen ja sumuinen päivä, mutta eipä se tahtia haitannut. Innokkaita pilkkijöitä taisi olla vähän toistakymmentä. Ja huoltojoukkoja oli ainakin samanverran. Joku oli tullut potkurillakin.
Kuvat: T. Penttinen

Vieraita naapuriyhdistyksistä 4.4.2023

Olimme kutsuneet vieraita naapuriyhdistyksistä ja olikin oikein mukava päivä.
Vieraita ja omaa väkeä oli tupa täynnä nauttimassa hyvästä ohjelmasta ja emäntien maukkaista leipomuksista.
Kuvat: Otso Pääkkönen 

Sokkomatka 27.4.2023

Sokkomatka tehtiin tänä vuonna Mikkeliin. Kävimme tutustumassa Sodan ja rauhan keskus Muistiin ja Päämajamuseoon. Lounaan jälkeen suuntasimme Kyyhkylän kartanoon. Kuulimme Kyyhkylän historiaa Mannerheimin valvovien silmien alla.  Lisäksi kartanon pihapiirissä on tutustumisen arvoinen Navettagalleria.
Kuvat: Otso Pääkkönen

Kesäteatteri 22.7.2023

Tämän kesän teatterimatka suuntautui Karstulaan Wanhat Wehkeet teatteriin.
Ensin tutustuimme Wanhoja Wehkeitä museoon, jossa on kaikennäköistä vanhaa tavaraa. Jokainen varmaan löysi nuoruudestaan ja lapsuudestaan tuttuja kulkuneuvoja ja muita esineitä. Tämän jälkeen maistuikin lounas museoravintolassa. 
Teatterikappaleena oli Laulujen Lunnaat, joka ajoittuu 50-luvun loppupuolen  maalaismaisemaan.
Täyden katsomon seisaaltaan annetuista aplodeista päätellen esitys oli erinomainen. Parasta antia oli varmaankin ammattitaidolla esitetyt 50-luvulta tutut laulut.

Kuvat: S. Kovanen, T. ja H. Penttinen

Rannalta ongintakisa 9.8.2023

Jälleen säiden haltija oli meille suosiollinen, jopa niin, että makkarat ja munkkikahvit piti mennä nauttimaan varjoon. Elokuun aurinko paistoi aika lämpimästi.
Osa onkijoista sai kaloja runsaastikin, kuten kuvista näkyy. Osalla taas oli huonompi kalaonni.

Porvoo-Kotka 16.-18.8. 2023

Onpa mukava näin pimeänä syksyiltana katsella näitä kuvia ja muistella meidän Kaakkoissuomen elokuista reissua. 
Lievestuoreen Eläkkeensaajien lisäksi mukana oli kymmenkunta jo tutuiksi tulleita Keskimaan Senioria. Kuljettajana tietenkin meidän luottokuljettaja Ari Pohjolan Matkoilta.
Keskiviikkona auto lähti Jyväskylästä mukanaan jyväskyläläiset retkeläiset ja vähän yhdeksän jälkeen lähtö Liepeeltä.
Runsas lounas syötiin Vierumäen Matkakeitaassa.
Reilun tunnin ajomatkan jälkeen tutustuimme Malmgårdin kartanolinnaan itsensä kreivin toimiessa oppaana. Malmgårdin kartano sijaitsee Koskenkylänjoen varrella Pernajassa (nykyisin Loviisa).
Matka jatkui Porvooseen, jossa oli opastettu tutustuminen Albert Edelfeltin ateljeeseen. 
Ateljeeseen tutustumisen jälkeen majoituimme Haikon kylpylähotelliin. Kuulimme Haikon historiikin ja sen jälkeen maistuikin illallinen. Osa kävi myös pulikoimassa kylpylässä. Haikon kartanon aamiaisen jälkeen lähdimme tutustumaan Runebergin kotimuseoon, jonka jälkeen oli opastettu kävely- ja bussikierros Porvoossa. Ohjelmaan kuului myös hartaushetki Porvoon vanhassa kirkossa sekä vierailu Brunbergin tehtaanmyymälässä.
Tämän jälkeen suunnattiin kohti Strömforsin ruukkia, jossa oli opastettu tutustuminen ruukkialueeseen. 
Seuraavaksi majoituimme Kotkan Seurahuoneelle.
Seurahuoneen aamiaisen jälkeen oli vuorossa vierailu Langinkosken Keisarillisessa Kalastusmajassa. Sieltä matka jatkui Sapokan vesipuistoon sekä teimme lyhyen Kotkan kiertoajelun. Sitten olikin vuorossa opastettu kierros Merikeskus Vellamossa sekä lounas Vellamon Laakonkin ravintolassa.
Paluumatkalla vierailimme Mäntyharjulla Tyryn viinitilalla, kuulimme tilan toiminnasta ja nautimme pullakahvit sekä maistelimme viiniä.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Kuvat: Otso Pääkkönen ja Teija Penttinen

Pikkujoulu 2.12.2023

Tänä vuonna vietettiin pikkujoulu perinteisesti Toivolassa. Juhla aloitettiin maittavalla joulupuurolla ja sekahedelmäsopalla. Sen jälkeen ohjelmassa oli yhteislaulua, kuorolaulua, nörttien esitys ym. Viimeisenä ohjelmana oli keijujen ja tonttujen leikki, josta voisi puvustajalle antaa vaikka Jussi-patsaan.  Ja kyllähän meidän miehet menivät ehkä hiukan mukavuusalueensa ulkopuolelle, joten siitä heille pisteet.
Orkesterina oli tällä kertaa aivan tuore kokoonpano "Pojat".  He soittivat ja lauloivat musiikkia laidasta laitaan, joululauluista tanssimusiikkin.
Ja ennen tanssia juotiin vielä kunnon kahvit jouluhalon kera.
Kuvat: Otso Pääkkönen ja Teija Penttinen

Syyskokous 28.11.2023

Tällä kertaa aloitimme syyskokouksen vähän normaalista poiketen. Kahvipöydälle oli tuotu iso kermakakku, joka herätti vähän ihmetystä. Pianhan syykin sitten selvisi.
Emäntämme Elli oli mennyt pari viikkoa aiemmin naimisiin Matin kanssa ja näin pääsimme viettämään "häitä".
Oikein paljon vielä onnea molemmille!
Kuva: Otso Pääkkönen